Ingrediente: 2 kg de mere 12 oua 850 g zahar 200 g faina 1 l lapte 1/2 frisca rom lamaie zahar vanilat sare Preparare: Incepem cu spalarea si curatarea fructelor. Se taie si se curata bine de samburi supa care se pun la fiert cu 250 g zahar cu apa. Dupa 5 minute de dat in clocot se scot pe o farfurie. Se caramelizeaza apoi 200 g zahar in forma in care se va coace prajitura, tapand-o pe intreaga suprafata. Blatul: Se bat 8 galbenusuri spuma, se adauga 200 h zahar, 1 lingurita suc de lamaie si se freaca bine. Intre timp 4 galbenusuri se freaca separat cu sare si coaja de lamaie, se pune zahar vanilat si faina. Al doilea amestec se va contopi cu primul avand insa grija sa nu se lase albusul. Crema: se bat bine 4 galbenusuri si 6 oua intregi cu 200 g zahar, se adauga rom , coaja de lamaie 3 plicuri zahar vanilat si laptele. Cum asezi in forma caramelizata: se pun fructele cu partea mai bombata in jos pana se acopera intreaga suprafata, apoi se toarna compozitia cu crema si siropul unde au fiert merele. Peste se toarna compozitia de blat. Se baga la cuptor pentru 50 de minute. Tortul va fi gata cand bagi o scobitoare in el si iese curata. Nu deschide usa cuptorului mai inainte de a se implini 20 de minute de coacere.

Lasa un comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.